WILRIJK – Open Vld Wilrijk wil niet alleen voor de verkiezingen de bewoners paaien met opkuisacties. Drie partijleden hielden er zaterdag één aan de Drie Bunderkens en de Gemzenstraat.

“We willen onze verkiezingsbeloftes niet alleen voor de verkiezingen uitvoeren. Ook erna doen we opkuisacties”, laat voorzitter Wim Verreyken verstaan. Zaterdag voegden hij en drie andere voorname partijgenoten daad bij woord aan de Drie Bunderkens. “We vonden zoals gewoonlijk sigarettenpeuken, blikjes, verpakkingen en etensresten. Deze keer ook pampers.”

De Open Vld’ers gingen al eerder zwerfvuil aanpakken, bijvoorbeeld op Het Valaar. Ze willen dat blijven doen. Wilrijkenaren die vinden dat hun buurt niet proper is, kunnen de partij contacteren om hen te vragen langs te komen. “Ze mogen het ons altijd laten weten met een mailtje naar vragen@openvldwilrijk.be. We kunnen dan meteen over hun bezorgdheden praten”, zegt Verreyken. “Op geregelde tijdstippen zullen we opkuisacties houden.”

“Het is wel de bedoeling dat we het probleem op lange termijn structureel kunnen oplossen. We doen dat door de stad er bij te betrekken”, vertelt Verreyken. “Maar we willen vooral ook de mensen overtuigen om het proper te houden voor hun eigen deur.”

artikel & foto: AnRo / GvA