De Kleinesteenweg in Wilrijk is sedert vrijdag 31/08/2018 opnieuw opengesteld voor alle verkeer.

Werner Theuns, bevoegd voor openbaar domein, is verheugd dat de Wilrijkenaar en de talrijke bezoekers eindelijk via deze vernieuwde toegangsweg het bruisende Wilrijkse winkelcentrum kunnen bereiken.
Theuns zegt: “Decennialang was de Kleinesteenweg een doorn in het oog van vele Wilrijkenaars. De ooit zo mooie toegangspoort naar ons centrum kwam er aftands bij te liggen. Voetgangers dachten in één of andere oude ‘kan-dit camera’-reeks terecht te zijn gekomen wanneer zij zich nog maar eens dienden te verplaatsen. Nog erger was het voor de fietser. Voor de tweewielers was het ronduit gevaarlijk rijden op deze kasseibaan, Parijs-Roubaix was een lachertje als je deze straat overleefde. Voor de auto was het al niet beter gesteld. De enige gelukkige was je garagehouder wanneer je nog maar eens voor nieuwe schokdempers langs kwam. Niet voor niets noemde men deze straat de ‘Romeinse Heirbaan’.
Kleine Steenweg
Het huidige bestuur wilde koste wat kost komaf maken met deze situatie en startte dit dossier bij het begin van de legislatuur op. Over uitstel werd zelfs niet meer gesproken, een volledige heraanleg drong zich dringend op. Met de nodige inspraakmomenten voor bewoners en handelaars, werd een ontwerp uitgetekend waar de overgrote meerderheid zich in kon vinden. Zo werd onze grootse Kleinesteenweg voorzien van nieuwe riolering, nieuwe voetpaden, tevens een gescheiden fietspad en de rijweg kwam er in stevig beton. Tegelijkertijd werd ook de rijweg voor het gemeenschapscentrum in dit project opgenomen. Bij het plantseizoen, vanaf eind oktober, worden uiteraard ook nog bomen op onze Kleinesteenweg aangeplant”.