Het aanpakken van zwerfvuil is een speerpunt in het programma van Open Vld Wilrijk. Voor en samen met de Wilrijkenaar wil Open Vld Wilrijk dit probleem, dat een doorn in het oog is voor zovelen, concreet aanpakken.

Omdat wij een partij zijn van daden, staken we op 10 oktober 2018 de handen uit de mouwen. Ditmaal stond een zwerfvuilactie op het Valaar op de agenda en wederom kon gesproken worden van een daverend succes. Heel wat vuilzakken werden gevuld en onmiddellijk opgeruimd.

Ook Antwerps lijsttrekker Philippe De Backer kwam een handje toesteken want ook voor hem en zijn team in Antwerpen, is het aanpakken van de zwerfvuilproblematiek een topprioriteit en ook hij is een man die ervoor kiest de daad bij het woord te voegen.

Onze speciale dank gaat ook uit naar de stadsdiensten die zich dag in dag uit inzetten om Wilrijk zo proper mogelijk te houden en die ook tijdens onze actie een handje toestaken bij de opruiming van de vuilzakken.

Waarom het Valaar?

Omdat een oplettende burger dit aan ons vroeg naar aanleiding van onze zwerfvuilactie op de R11. Zij vroeg ons of dit ook kon georganiseerd worden op het Valaar en uiteraard twijfelde ons team geen seconde! Ook na de verkiezingen van 14/10 engageert Open Vld Wilrijk zich om op regelmatige tijdstippen zwerfvuilacties te organiseren.

Ken jij dus een plaats in Wilrijk waar dringend iets moet gedaan worden aan het zwerfvuil? Laat het ons dan zeker weten via vragen@openvldwilrijk.be en we prikken samen met jou een datum om in gang te schieten. Samen voor een nog beter Wilrijk? #gewoondoen